Kérdése van? Hívjon minket! +36703335373

Blog

...miért is a Csipkelengye?

2022.08.22 22:44
...miért is a Csipkelengye?

A kelengye szó használata manapság egyre inkább feledésbe merül és elvészni látszik. A szó jelentése hozomány, általában a menyasszony hozta magával és az otthon szépítésére szolgáló textilneműk tartoztak ide, úgy mint törölköző, asztal- és ágynemű, függöny. A Csipkelengye megszületését az értékteremtés, a jóízlés és a hagyományőrzés hívta életre. Termékpalettánkon rusztikus és romantikus lakástextíliák széles választékát találhatja meg az érdeklődő.

 

 

Az értékteremtés valójában az egyik legkiemelkedőbb szempont volt kollekciónk megtervezésénél. A tömegcikkek elterjedésének idején sajnos nehéz olyan egyedit és valódi értéket találni, ami egy picit megállítja az időt és a sajátunkévá válik, magunkénak tudhatjuk azt a használati tárgyat hosszabb időre esetleg még értéket is képvisel számunkra… és – még azt is megkockáztatjuk, hogy - talán még gyermekeink, unokáink számára is nyomot hagy a családi tradíció és értékek vonalán.

A kollekció darabjai többnyire 100%-ban pamut alapanyagokból készültek. Az anyagok kiválasztásánál főszerepet kapott a darázs illetve a frottír a konyharuhák és törölközők világában, valamint az ágyneműknél is a bőrbarát pamutokat választottuk, gondolunk itt szintén a darázsanyagra illetve a kiváló minőségű pamutvásznakra.

A fehér szín mindig is a tisztaságot jelképezte. Hol máshol lehetne ezt a színt jobban felhasználni, mint egy kelengye összeállításánál. A fehér szín termékeink nagy hányadában visszatér, de emellett koncentráltunk a pasztell színek megjelenésére is. A gyönyörű halványrózsaszín vagy az ekrü és bézs színek árnyalatai csak fokozzák a hatást.  A fodrok, ráncok és húzások a shabby chic vonalakat hangsúlyozzák illetve az egymásra rádolgozott többfajta anyag használata is ezen stílusjegyeket erősítik. A csipkék és a szalagok használata szinte majdnem az összes terméken visszaköszön, amely a régmúlt szép időket idézi illetve a vintage hangulatjegyeit fűzi fel.

A babakelengyénk gyermekszületésre és keresztelőre készült, de fellelhetők benne olyan darabok is, amelyek születés- vagy névnapi ajándékként is megállják a helyüket.

A monogramozás lehetőségét minden termékünk esetében választható pluszként ajánljuk, hiszen ezzel még inkább teszünk a textília személyre szabottságáért. Monogramjainkat kézzel hímezzük, színben és formában az adott gyönyörű termékhez illően.

Válogasson kedvére, gondosan összeállított kollekciónkat szeretettel kínáljuk…